herşey gaz ve toz bulutu idi.
…
sanırım fazla baştan aldım.
Fazla tek düze gittiğim alternatifleri değerlendirmediğim gerekçesi ile sisteme KDE kurdum.
Eğer cancan arıyorsanız KDE 4 hiç fena değil. Tahminimden oldukça hızlı bir sistem olmuş. Aklımdaki KDE hantallık ilişkisini yıktı. İçinde embed şekilde compizmi var yoksa compiz benzeri başka bir motormu var bilmiyorum ama stabil bir üç boyut efekt paketi (ne tanım ama) yaratmayıda başarmışlar. Yine de sevmedim ve Gnome a geri döndüm.
Belki yaşlanıyorum ve yeni şeyler öğrenmek zor geliyor, belki?
Ama şu adresteki videoyu izlemeye engel değil. Avustralya Zdnet’ten iki sivri gariban vatandaşa KDE4’ü windowsun yeni sürümü diye tanıtıyor. Vatandaş da yeni sürümün göze ne kadar hoş geldiği ve ne kadar kolay kullanımlı olduğuna dair methiyeler düzüyor.
Ah ah, önyargılar!
KDE 4 kurmamın faydalarından biri sisteme getirdiği ek programlar oldu.
Gnomeda bir fontu tıkladığında önizleme gelmemesi beni gıcık ediyordu. Evet ek programlarla yapılabiliyordur ama ben bunun default gelen bir özellik olması gerektiği düşüncesindeyim.
ekteki program sayesinde bu mümkün oldu. hatta fazladan install fonksiyonuda geldi. Evet fontu bilmem nereye kopyalayıp sonra font cacheini güncellemeye üşeniyorum.
SourceForge’da gezinirken serafettin diye bir şey gözüme takıldı. sonra baktım bu şero font imiş. herhalde bizim karikatürcüler fontu GPL yada CC gibi bir lisanla internete attı dedim. Ne kadar hoş dedim. Ama yanılmışım.
Biraz araştırınca şöyle bir açıklama buldum.
“Serafettin fonts aim to be a collection of Free Latin fonts for daily use. Currently it contains a heavily modified version of Thukkaram Gopalrao’s TSCu_Comic font, which can be found among the packages of the Tamillinux project. The modifications include adding accented characters, redrawing some of the glyphs, adding glyphs to complete the basic ISO 8859-1 table.”
http://fedoraproject.org/wiki/Serafettin_fonts
http://serafettin.sourceforge.net/
Yani şerafettin Tamil Kaplanı imiş.
Bu arada şu Tamil Kaplanları hakkında yıllardır okuyacağım diyordum. Milliyetçi bir örgütmü yoksa devrimcimi?
Wikiden hızlıca baktım pek bir şey anlamadım. Ülkenin kuzeyindekiler güneyindekilerden “self determination” (Ayrılma, kaderini belirleme) hakkı istiyormuş. Tamam da niye? Senin derin benimkinden binde 3 oranında farklı renkte diyemi?
Marx sonumuzu hayır eyleye.
Bu arada WordPressi 2.71’e güncelledim. Otomatik upgrade olayı iyi oldu.